Elokuvaohjaajan näkökulma

Selviytyjät Suomi - megapettymys

Meidän kahdeksanhenkinen perhe on ottanut tavakseen jo useamman vuoden ajan kokoontua lauantai-iltaisin TV:n ääreen ja katsoa Selviytyjiä. Mikään muu TV-ohjelma ei kokoa perhettämme yhtä takuuvarmasti yhteen kuin tämä. Osa meistä jopa eläytyy ohjelmaan: "Voi vitsi miksei ne tajuu äänestää tota Russelia pois?" "Koutsi on narsisti, mutta sillä on suuri sydän." "Siis miten toi Naoka voi varastaa ruokaa?"  "Ennen toi Rupert oli fiksumpi, mutta nykyään se hölmöilee." Itse ihmettelin sitä ensimmäistä voittajaa joka aina tilaisuuden tullen riisui housunsa!  Hämmästyin myös melkoisesti kun palapeliexpertti Boston Rob pyörtyi ja pillahti itkuun. Entäs sitten se lieromato, joka ilmoitti isoäitinsä kuolleen vaikka tämä istuu vielä tänäänkin nojatuolissaan ja seuraa selviytyjiä? Täysin moraalitonta, mutta tällaiset henkilöt kiinnostavat! 

Mutta voi hyvänen aika: Suomen selviytyjät! Lauma toinen toistaan mielenkiinnottomanpia ihmisiä höystettynä ylikilteillä diplomi-insinööreillä ja nämä kaikki koottu ohjelmaan jossa puolet ohjelma-ajasta näytetään kuinka "se tuli ei vain syty." En voi sanoin kuvata pettymystäni! Perheeni jäsenet lähtivät yksi toisensa jäleen pois ruudun äärestä ja lopulta jäin yksin toiseksi vanhimman lapseni kanssa katsomaan ohjelman loppuun. Suoritus sinänsä, sillä oli kyllä niin tyllsää ettei sanotuksi saa. En halua arvostella hieman takkuavaa äänitystä ja latteahkoa kuvausta (taustat paloivat vähän väliä puhki ym.) enkä myöskään paikka paikoin ontuvaa leikkausta; jos leikataan linjassa  laajemmasta tiiviimpään, kuvakoon tulee vaihtua merkittävästi. Tekniikkaan tämä ei kaadu - tämä on kaatunut jo ennenkuin yhtäkään ihmistä on saarelle lähetetty.

Miksi?

CASTING on kaikki kaikessa! Amerikassa casting on oma alueensa ja casting-vastaavat todella tekevät töitä löytääkseen hakijajoukosta  konnan, narsistin, omahyväisen paskiaisen, laiskurin, riidanhaastajan ja psykopaatin. Suomen selviytyjien casting-vastaavalle ilmeisesti pahis on sellainen jolla on tatuointeja. Tai ehkä hän on ajatellut, että kun riittävän monta vakuutusmyyjää laitetaan joukkoon niin kyllä siitä soppa syntyy. Mutta kun ei vaan synny. Ei ainakaan ensimmäisen jakson perusteella. 8000 hakijan joukosta luulisi löytyvän mielenkiintoisempiakin ihmisiä.

Eli summa summarum - Suomen selviytyjät on yhtä mielenkiintoista kun seuraisi maalin kuivumista. Harmi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Olle Brand

Laita lapsesi suosiolla partiolaisiin selviytymään. Heistä voi tulla rajajääkäreitä, vapaapalokuntalaisia tai sissejä, jotka selviävät sähköjenkin katkettua.

Ei se, joka katselee Selviytyjät-ohjelmaa, välttämättä helmikuussa selviä teltassa ilman harjoittelua: kirveellä ja tulitikuilla.

Aki Saarikoski

Senhän osasi odottaa, suomalaiset on ehkä maailman tylsin kansa.
Suomihan tasapäistää ihmiset ja siksi kaikki Suomessa muistuttavat toisiaan. Lisäksi juontajana vielä toimii inhokkini, Suomen epävirallinen narsistien kuningas eli Heikki Paasonen.

Jenkkiläisen Selviytyjät-sarjan fani olen/olin ja sitä katsoin ilolla kaikki mahdolliset jaksot, se oli mielestäni onnistunut sarja.
Tätä väkisin väännettyä Suomi-versiota en sen sijaan taida viitsiä seurata.

Käyttäjän EemeliJrvelinen kuva
Eemeli Järveläinen

Itse taas olin melko tyytyväinen ensimmäiseen suomi selviytyjät jaksoon. Selkeästi järkevämpää porukkaa kuin jenkkiversiossa. Ihmiset olivat myös tavallisia, oikeita ihmisiä, joita omasta mielestäni on paljon kiinnostavampaa seurata kuin jotain roolia vetäviä sekopäitä.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Suomiversio, jenkkiversio, jenkkioriginaali, suomioriginaali, jne. Kaikissa kyse samasta asiasta:

Kourallinen ihmisiä toimitetaan jollekin saarelle, jossa heitä odottaa kamerat, medihelit, ammattihenkilöstö, selviytymispaketit (ne, jotka eivät näyt otoksissa), jne.

Arto: Niin teennäistä. Epäaitoa feikkiä.

Mikä on aitoa? Minä kerron:

Ihminen tai porukka, joka lähtee omin päin jonnekin korpimaahan ja on siellä esim. puoli vuotta sinällään. Tulee takaisin, mikäli pääsee. Tässä on selviytymistä.

Olle Brand

Niin harva on niin kova sissi, että selviäisi luonnosta ilman kuvausryhmää. On jokseenkin naurettavaa, että naiset kulkevat bikineissä "villissä luonnossa", jossa on skordioineja, hyönteisiä, käärmeitä, kovia ihoa naarmuttavia oksia jne.

Ohjelmat olisivat uskottavampia, jos jalassa olisi maihinnousukengät, ihoa suojaava vaatetus jne.

Eivät nämä pelleilijät ole missään vaarassa, koska heillä on mukana oppaat ja kuvausryhmä huoltoineen.

Ennen lapsetkin sanoivat:"Se ei ole totta, vaan elokuvaa." Nyt "aikuiset" ovat jännityksestä kuin haltioissaan.

Miksi ihmiset ovat entistä lapsellisempia, vaikka on koulutustasoa ja Internet?

Katsokaa vaikka Akira Kurosawan Dersu Uzala.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Dersu_Uzala

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Vaikka en pidä venäläisestä elokuvasta ylipäätään, niin Dersu Uzala on yksi suurista suosikeistani. 70mm upea kuvaus, japanilainen ohjaaja, hieno luonto, koskettava tarina. Näin tämän buorena miehenä helsingin Capitolissa.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset